engelse versie
introductiedownloadsfoto'saanpassingenlinkste koopgastenboekcontact
TITEL STUDIE CAMPEROPBOUW TITEL
deel grote vak Ik heb een poosje met het idee rondgelopen om de hele hardtop te verwijderen en hiervoor in de plaats een soort camperunit met hefdak te realiseren. Tot op heden heb ik dat echter niet uitgevoerd en de kans is ook klein dat ik dat alsnog ga doen. Het zou alleen jammer zijn als ik alle tekeningen die ik gemaakt heb en al het uitzoekwerk dat ik gedaan heb zou laten voor wat het is. Daarom heb ik alle informatie een beetje bij elkaar gebracht op deze pagina. Hopelijk heeft iemand er wat aan!

Ik heb het getekend als Google Sketchup Model.
Hier kan je het downloaden:
SolideBolide Camperopbouw

Er is veel over gediscussieerd over dit ontwerp op het Land Rover Prikbord. Hier kan de je de topics vinden:
episode 1
episode 2
episode 3
episode 4
episode 5
episode 6
episode 7
episode 8


Zo zou het eruit moeten komen te zien. Zelfs een ander kleurtje! Belangrijkste punten: Vanaf de laadbak recht omhoog i.p.v. net iets naar binnen. Daardoor is er naar boven toe wat meer ruimte en is er bovenin voldoende breedte om overdwars twee kinderslaapplaatsen te maken. Verder steekt het dak wat voorbij de voorruit. Ook weer om net nog wat meer ruimte te krijgen in het hefdak. Het geheel wilde ik maken van stalen kokerprofielen en aluminium plaatmateriaal.
Mijn inspiratie kwam voornamelijk van deze Land Rover. Zie voor meer informatie de website www.expeditionoverland.com
Maar ook deze heb ik als inspiratie gebruikt. Ik weet niet meer precies hoe ik aan deze foto's kom. Ik denk via het Land Rover Prikbord.
En nog één...
En nog één.
Vooral op het detail hoe het dak in elkaar moet komen te zitten heb ik behoorlijk zitten puzzelen. Dit is één van de eerste ideeën. Wat ik ervan dacht en wat het idee van anderen erbij was kun je nalezen in de topics op de Land Rover Prikpagina.
En nog een wat verder uitgewerkt detail...
En weer een poosje later.


deel grote vak
deel grote vak