engelse versie
introductiedownloadsfoto'saanpassingenlinkste koopgastenboekcontact
TITEL HONDA CRX STOELEN TITEL
deel grote vak De stoelen die standaard in deze Land Rover zaten, gaven niet geweldig veel steun in je rug en bij gebrek aan zijsteunen gleed je nogal eens heen en weer op je stoel bij een scherpe bocht. Dit gecombineerd met het feit dat de auto op termijn omgekeurd zal gaan worden naar personenkenteken en er dan dus gordels in moeten wilde ik eerst een paar goede stevige stoelen. Er waren verschillende opties voor andere stoelen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor stoelen uit een Honda CRX. Een aantal voordelen van deze stoelen is dat ze een niet al te dikke zitting hebben zodat je nog prima onder het stuur past met je benen. Verder zijn ze op marktplaats.nl voor niet al te veel geld te krijgen en tot slot is het handig dat de leuning naar voren geklapt kan worden omdat het uit een 3-deurs auto komt, dit i.v.m. tanken, maar daarover bij de foto's meer.


Ik heb de hele bovenkant van de zitbak kaal gesloopt. Alles van de oude stoelen heb ik eraf gehaald, dus ook de rails e.d. De stoelen zijn met rails en al gemonteerd. De bovenkant van de zitbak heb ik afgewerkt met een stuk aluminium traanplaat met daarin een klein klepje om bij de tank te kunnen komen om te tanken.
En zo ziet dat er aan de andere kant uit. Afwerking van de accu's laat nog te wensen over. De kap over de accubak past er niet echt meer tussen, maar het is toch de bedoeling dat de accu's een andere plek gaan krijgen.
De stoelen zijn gemonteerd op van die grote tuinhekscharnieren. Daarvoor moesten er wel een paar extra gaten in de rails geboord worden. Aan de andere kant zijn de scharnieren met een paar M10 bouten vastgemaakt op die rand achter de zitbak, bijna tegen het tussenschutbord aan. Aan de achterkant heb ik ook nog een verstevigingsplaatje gedaan. Was wel lastig om bij te komen zonder de tank te demonteren, maar het is uiteindelijk gelukt. Om te tanken moet je nu eerst de leuning naar voren klappen.
Vleugelmoeren aan de voorkant losmaken en dan kan de hele stoel naar achteren weggeklapt worden. Past precies onder het stuur door! Dat stukje van de rails waar de vleugelmoer opgaat heb ik plat moeten buigen. Normaal staat dat onder een hoek van bijna 75 graden t.o.v. de rest van de rails. Een extra moer zorgt ervoor dat de bout niet naar beneden valt als je de vleugelmoer losmaakt.
Klepje open en tanken maar!
Tussen de bedrijven door heeft ons dochtertje de eerste rijles gehad in de Land Rover! :-)


deel grote vak
deel grote vak