engelse versie
introductiedownloadsfoto'saanpassingenlinkste koopgastenboekcontact
TITEL NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE deel 2 TITEL
deel grote vak
 

In de uiterwaarden van de Lek zijn ze momenteel bezig met graafwerkzaamheden. Zag er wel erg verleidelijk uit om een stukje te gaan offroaden...

 

Deze foto is genomen vanaf het fort aan de Waalse Wetering. In de weilanden staan borden met de afstanden 300, 600 en 1000 meter. Rond de forten was de Kringenwet van toepassing. Binnen een cirkel van 300 meter mocht er niet gebouwd worden. In de cirkel tot 600 meter mocht er alleen in hout gebouwd worden en in de cirkel tot 1000 meter mocht er met steen gebouwd worden, maar moest het wel makkelijk afgebroken kunnen worden. Dit alles om een vrij schootsveld te garanderen.

 

Dit is de Gedekte Gemeenschapsweg tussen het Werk aan de Korte Uitweg en het Werk aan het Snel. De weg loopt langs het inundatiekanaal. De dijk gaf dekking aan de manschappen die zich verplaatsten tussen de twee forten. In de dijk bevinden zich verschillende remises, waarvan je er vooraan in de dijk nog net een kunt zien.

 

Ergens langs de Lek kon ik met de Land Rover in de uiterwaarden komen. Kon het niet laten om even wat mooie foto's te gaan maken.

 

Gewoon een leuk plaatje.

 

En nog één.

 

 

 

Voor de foto was het leuk geweest om even een klein stukje achteruit het water in te rijden met de achterwielen. 'k was alleen bang dat ik dan niet meer weg kon komen zonder hulp...

 

Werkzaamheden aan de spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

 

deel grote vak
deel grote vak